LINK's struktur


Frivilliggruppen LINK-Kerteminde under Dansk Flygtningehjælp

LINK er fra 2024 blevet en gruppe under Dansk Flygtningehjælp (DRC).


Ny struktur for LINK

Vores arbejde er delt op i 5 hovedgrupper, hver af disse grupper sender så mindst én repræsentant til en koordinatorgruppe.

Fælles for grupperne

Grupperne er selvstændige og står selv for økonomien i grupperne, altså søger direkte hos DRC, fonde, kommune m.v. i samarbejde med koordinatorgruppen.

Grupperne kan til enhver tid nedsætte undergrupper og der kan oprettes nye grupper, når der opstår behov herfor. Hvis du gerne vil arbejde med et eller andet, som du synes er vigtigt, kan du være med til at starte en undergruppe. Vi har masser af plads til nye idéer.

Koordinatorgruppen

I koordinatorgruppen samles informationer fra alle arbejdende grupper, så koordinatorgruppen kan tage eventuelle beslutninger for det samlede LINK. Koordinatorgruppen holder møder efter behov, men mindst 4-6 gange årligt. Koordinatorgruppen består af mindst én, gerne flere, fra hver fra grupperne.

Der vælges ved hvert møde én der udsender dagsorden til næste møde, en ordstyrer og en referent.

Økonomigruppen

Opgaver: Daglig drift af økonomien, koordinatorer og vejleder ved fondsansøgninger m.v.

Kommunikationsgruppen

Kontakt til kommunen, sociale medier og eksterne samarbejdspartnere.

Opgaver: Samlende kontakt til kommunen. Står for mediekontakt; hjemmeside og Facebook m.v. Vores tolke er knyttet til denne gruppe også.

Lektiecafé og info-café-gruppen

Opgaver: Koordinerer undervisningstilbud, driver fast lektiecafé bl.a. på Kerteminde Byskole (torsdage kl. 16-18) og Langeskov Skole Bakken (tirsdage kl. 16-18) og har info-café med hjælp til flygtninge i mødet med stat og kommune – juridisk hjælp. Rådgivning.

Aktivitetsgruppen

Opgaver: Fest, står for sommerlejr, bålfester, fællesspisninger, kinoaftner m.v. børneaktiviteter, musikarrangementer, ældreaktiviteter og arrangerer fælles ture ud af kommunen

Modtagegruppen

Opgaver: Står for mødet med nytilkomne flygtninge til kommunen, modtagelse af nye frivillige (herunder registrering i Frivilligbasen, introduktion til LINK under DRC, frivillig aftale, børneattest osv.), og besøgsfamilier (står for at koordinere ønsket kontakt mellem flygtninge og danske værtsfamilier).


Får du lyst til at være med til at få alt dette til at ske? Jo, selvfølgelig 😊 Skriv til LINK-Kerteminde og fortæl hvordan –

link.sammen@gmail.com