Kontaktfamilier

Mange danskere tager en flygtningefamilie til sig og bliver en del af det netværk, flygtninge har så hårdt brug for i dagligdagen. I fællesskab finder kontaktpersonen og familien ud af, hvor meget man vil være sammen. LINK er med til at sætte samværet på skinner til glæde for begge parter. Erfaringen er, at både nye og gamle danskere har meget ud af samværet.

Mange flygtningefamilier ønsker brændende at få en dansk kontaktfamilie. Det skal være en familie, der har lyst til at komme på besøg, og som flygtningene også kan besøge. Man kan spise sammen, hygge sammen og også have nogle fælles aktiviteter. LINK støtter om muligt, at familierne kan tage på udflugter sammen. Det vigtigste for mange flygtninge er næsten, at kontakten med en dansk familie gør det muligt at øve det danske sprog.

Når en dansk familie melder sig som kontaktfamilie gør LINK en indsats for at matche med en flygtningefamilie, der måske har børn i samme alder og måske deler man fritidsinteresser. Ved det første besøg deltager et LINK-medlem, der har stor erfaring med kontaktfamilier.


Har I lyst til at blive kontaktfamilie? Send en mail til link.sammen@gmail.com, hvor I fortæller lidt om jer selv.